افزایش تقاضا برای عناصر کمیاب

«آژانس بین المللی انرژی» اعلام کرد تحولات در حوزه انرژی موجب شده است تا تقاضای جهانی برای مواد معدنی حیاتی به شدت افزایش یابد.

به گزارش تحریریه، «آژانس بین‌المللی انرژی» (IEA) چند روز قبل در گزارشی عنوان داشت که افزایش تقاضای جهانی برای مواد معدنی حیاتی، از جمله لیتیوم، توسط صنعت انرژی در حال گسترش است.

بر اساس بررسی بازار مواد معدنی بحرانی، در دوره بین سال‌های ۲۰۱۷ و ۲۰۲۲ تقاضای کلی برای لیتیوم سه برابر شده است. در این چارچوب تقاضا برای کبالت ۷۰ درصد و برای نیکل ۴۰ درصد افزایش یافته است.

اندازه بازار مواد معدنی حیاتی در حوزه انرژی در سال ۲۰۲۲ به ۳۲۰ میلیارد دلار رسید که نسبت به پنج سال گذشته دو برابر شده است.

در همین ارتباط بود که بسیاری از مواد معدنی حیاتی شاهد افزایش قیمت گسترده در سال ۲۰۲۱ و اوایل سال ۲۰۲۲ بودند. این امر با نوسانات شدید قیمت به ویژه برای عناصر لیتیوم و نیکل همراه شد.

این گزارش خاطرنشان کرد که بیشتر قیمت ها در نیمه دوم سال ۲۰۲۲ و تا سال ۲۰۲۳ کاهش یافتند، اما هنوز بسیار بالاتر از میانگین های تاریخی باقی مانده اند.

استفاده بی سابقه از فناوری ها در حوزه هایی همچون باتری ها و سلول های خورشیدی، نیروی محرکه قابل توجهی برای رشد بی سابقه در بازارهای مواد معدنی حیاتی بوده است.

افزایش تقاضا برای عناصر کمیاب

این مطالعه نشان داد که در سال ۲۰۲۲ سرمایه گذاری در توسعه مواد معدنی حیاتی حدود ۳۰ درصد افزایش یافت، این اتفاق پس از افزایش ۲۰ درصدی در سال ۲۰۲۱ رخ داد.

آژانس بین‌المللی انرژی اعلام کرد که هزینه‌های اکتشاف لیتیوم، که برای ساخت باتری‌هایی که برای وسایل الکترونیکی مصرفی و وسایل نقلیه الکتریکی حیاتی هستند، به میزان ۹۰ درصد افزایش یافته است. این ماده معدنی توسط سازمان ملل متحد به عنوان «ستونی برای اقتصاد بدون سوخت فسیلی» شناخته می شود، زیرا انتظار می رود به مهمترین مسیر برای ذخیره انرژی در شبکه های برق پاک در آینده تبدیل شود.

هزینه های اکتشاف نیکل ۴۵ درصد رشد کرد.

اورانیوم نیز با افزایش قابل توجهی و 60 درصدی در هزینه ها روبه رو شد که این امر به دلیل احیای دوباره علاقه به انرژی هسته ای و نگرانی ها در مورد منابع روسیه رخ داده است.

«فاتح بیرول» مدیر اجرایی آژانس بین‌المللی انرژی، هشدار داده است با وجود این، چالش‌های بزرگ همچنان باقی است.

وی خاطرنشان کرد که برای اطمینان از ایمن و پایدار بودن زنجیره تامین مواد معدنی حیاتی باید کارهای بیشتری انجام شود.

آژانس بین‌المللی انرژی می گوید محدودیت‌های صادراتی در مواد خام حیاتی از سال ۲۰۰۹ تا کنون پنج برابر افزایش یافته است.

پایان/

۲۸ تیر ۱۴۰۲ - ۰۰:۰۰
کد خبر: 26534

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 13 =